сряда, 27 юни 2012 г.

На ... село с кукли и танци!

Уличен куклен театър слиса баби и деца в Лясково
от 26.06.2012 20:20       Автор - asenovgradnews.com Сподели във Facebook Сподели във Twitter
Кукленият театър „Приказен свят” и три момичета от народния танцов ансамбъл „Детелина” при СОУ „Св. Софроний Врачански” – Пловдив, гостуваха на неофициално обявеното курортно селище Лясково по покана на младши експерта от община Асеновград Вишка Маркова.
На импровизираната сцена на улица „Св. св. Кирил и Методий” пред жителите и гостите на селото кукловодите деветокласнички Мери Николова и Христина Увалиева представиха пиесата „Вълшебната гора”.
Кукленият ни театър навлезе в своята десетгодишнина, така че представлението може да се нарече юбилейно, каза неговият художествен ръководител Албена Борисова. Съобразихме се с възрастта на публиката и подбрахме семейно-битови и анималистични сценки, които имат не само развлекателен характер, но и са поучителни, обясни тя.
Подгряващи на кукления спектакъл бяха танцьорките от ансамбъл „Детелина” Гергана Иванова, Елена Атанасова и Петя Милева с художествен ръководител Ани Атанасова. 
И двата състава така слисаха с играта си бабите и внучетата им, че те неусетно си изядоха поднесения им сладолед. Такова чудо не е бивало в селото – хем хубаво ни забавляваха, хем сладко ни почерпиха, коментираха те.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Архив на блога